1365 yılında kurulan Viyana Üniversitesi, Almanca eğitim veren Avrupa’nın en eski Üniversitesidir. Bir çok Nobel ödülü almış olan üniversite 130 farklı ülkeden gelen yaklaşık 63.000 öğrenciye çeşitli alanlarda toplam 135 Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora programı sunmaktadır. ATA Eğitim Avusturya Viyana Üniversitesinde eğitim görmek isteyen öğrenciler için kayıt işlemlerini gerçekleştirmekte, konaklama ayarlamakta ve öğrencinin istekleri doğrultusunda danışmanlık hizmeti vermektedir.
Viyana Üniversitesinin eğitim dili Almanca olduğundan, Türkiye’den giden öğrenciler için Almanca Hazırlık Programı uygulanmaktadır. Yeterli Almanca bilgisine sahip olmayan öğrenciler Ekim-Mart, Mart-Haziran dönemlerindeki Almanca hazırlık kurslarına devam ederler. Hazırlık eğitiminde Almanca, kurlar halinde öğretilir ve bir kur 350 üniteden oluşur. Öğrencinin devam edeceği kur seviye tespit sınavı sonucunda belirlenir ve öğrenciler eğitimlerine belirlenen kurdan başlarlar. Bazı bölümlere girmek için Almanca yeterliliğinin yanı sıra bazı ek yeterlilik sınavları da istenebilmektedir. (matematik, fizik, kimya, biyoloji, tarih gibi…)
Hazırlık Programını başarıyla tamamlayan öğrenciler lisans veya yüksek lisans eğitimi alacakları bölüme başlayabilirler.
Avusturya - Viyana Üniversitesinde Lisans eğitimi alabilmek için, Türkiye’de ÖSYM tarafından herhangi bir üniversitenin (4 yıllık) istenen bölümüne yerleştirilmiş olmak gerekmektedir. Türkiye’de yerleşilen üniversiteye kayıt yaptırmaksa gerekmemektedir. Öğrenciler Viyana Üniversitesine sadece ÖSS sınavı ile yerleştikleri bölüm veya yakın bölümler için başvuru yapabilirler. Lise diplomasıyla birlikte sunulacak ÖSYM Yerleştirme belgesi ve ATA Eğitim tarafından istenen diğer belgeler kayıt aşamasında yeterli olacaktır. Yüksek Lisans eğitimi için ise üniversite mezunu olmak ve LES sınavına girmiş olmak gerekmektedir.
Öğrenim süresi lisans programları için seçilen bölüme göre 3 ile 5 yıl arasında, yüksek lisans programları için ise 2 ile 3 yıl arasında değişmektedir.
Başlangıç Tarihleri; Avusturya’da akademik yıl iki farklı dönemde başlar, kış dönemi için son başvuru tarihi 01 Eylül; yaz dönemi için son başvuru tarihi ise 01 Şubat'tır.
Daha fazla bilgi ve Avusturya’da eğitimle ilgili merak ettiğiniz her türlü soru için
avrupa@ataegitim.com.tr mail adresinden bize ulaşabilirsiniz.