**$ERK@N** Admin
Mesaj Sayısı : 910 Yaş : 33 Nerden : Bursa Kayıt tarihi : 21/01/08
| Konu: Murathan Mungan Şiirleri Cuma Ocak 25, 2008 9:16 pm | |
| ESKİDENDİ ÇOK ESKİDEN
Hani erken inerdi karanlık, Hani yağmur yağardı inceden, Hani okuldan, işten dönerken, Işıklar yanardı evlerde, Eskidendi, çok eskiden.
Hani ay herkese gülümserken, Mevsimler kimseyi dinlemezken... Hani çocuklar gibi zaman nedir bilmezken, Eskidendi, çok eskiden.
Hani hepimiz arkadaşken, Hani oyunlar tükenmemişken, Henüz kimse bize ihanet etmemiş, Biz kimseyi aldatmamışken, Eskidendi, çok eskiden.
Hani şarkılar bizi bu kadar incitmezken, Hani körkütük sarhoşken gençliğimizden, Daha biz kimseye küsmemiş, Daha kimse ölmemişken, Eskidendi, çok eskiden.
Şimdi ay usul, yıldızlar eski Hatıralar gökyüzü gibi gitmiyor üstümüzden Geçen geçti, Geçen geçti, Geceyi söndür kalbim Geceler de gençlik gibi eskidendi Şimdi uykusuzluk vakti.
MURATHAN MUNGAN
Istersen Hic Baslamasin
--------------------------------------------------------------------------------
Istersen hic baslamasin Bu hikaye eksik kalsin Onca yaralarin ardindan Yeni bir ask yaratamazsin Orselenmis bir cocukluk Iste benim butun hikayem Kac sevda gecse de yuregimden Bu yikintilari onaramazsin
Istersen hic baslamasin Gec kalmisiz birbirimize Yanlis kapilarla gecmis bunca yil Donemeyiz artik ilk gencligimize Istersen hic baslamasin Soz verelim kendimize.
Soz : Murathan Mungan
Sizden sakli
--------------------------------------------------------------------------------
Gelmediniz,ben hep sizi bekledim Eksilen yanlarimla Sizden sakli eskidim. Her seyden once ask verilmis bir sozdu benim icin Gun,ay,saat,hafta;takvimisi zaman yani Aldikca donemecleri degismedi hicbir sey Yalnizca ufuklar yeniledim
Kac asktan olusmus bir seydi ask Her sevgiliyle biraz daha Biraz daha sizden sakli eskidim.
MURATHAN MUNGAN
Akıl yaprak
Kimseye sorma beni gözlerinin aklına bırak yeterince okunmamış birkaç yaprak bulunur tekin ağacından düşen belirsizliğin beyazına emniyet kemerinden boşalan an herkes bildiğini unutur sarsılarak donuk başlangıçtaki saflık oyun oynamayan akıl kimseye sorma beni herkesin kelimeleri gördükleri
bazen anlaşılmayan şiirler her şeyden çok anlaşılır aklın yaprağı aralandığında gördüklerimiz
hatırlamayız, ama kalır
Ağustos 2006- Murathan Mungan | |
|
**$ERK@N** Admin
Mesaj Sayısı : 910 Yaş : 33 Nerden : Bursa Kayıt tarihi : 21/01/08
| Konu: Geri: Murathan Mungan Şiirleri Cuma Ocak 25, 2008 9:17 pm | |
| ADI DUA OLAN SEVGİLİM
Yedi Rekat Günah Kıldım Bedeninde Dizlerinde Yedi Zikir Secdeye Vardım İhmalin Uzak Meleğine Teninde Aldandım Yapayalnızdım Kendi Kalabalığım İçinde Tarih Kadar Yalnız, Aşka Aşina, Acıya Unutkandım
Er Yüzlerde Tavaf Ettim Bunca Yıl Kalb Evini Kırk Yemin Kurtulmuştur Sanırken İçimin Pınarlarını İnanmadığım Allah’a Senin Yüzünden İnandım Adı Dua Olan Sevgilim Yandım Yandım Yandım
Sessizliğe Borcum Var Birkaç Kelime, Sessizliğe Borcum Var Birkaç Feryat, Sessizliğe Borcum Var Birkaç Çığlık, Sustum, Yıllarca Sustum Kan İçinde Ödeyemedim Borcumu Onca Şiirle Adı Dua Olan Sevgilim Yandı Ruhumn Gömleği Yedi Deryalar İçinde Aştım Aştım Aştım
Aslında Sen Yoktun Yalnızca Bir Duayı Sevdim Ben Varlığın Yalanımdı Aştım Aşktın Aşktı Geçti Gitti Hepsi Geçti Gitti İşte Dudaklarım Kilitli Yasin Yasin Yasin
Çok Şükür Ölmeden Son Duamı Ettim Ben Allah Beni Terk Etti Kendi Dağımı Kazdım Defterime Gün Geldi Buradanda Gittim
AFFEDİLMEYEN
Puhu, biyografi çağı can çekişmenin grameri varlığın kıstırıldığı sözcükler hayatını yazsın herkes tedavüldeki jestler bizi almıyor karartmayı çalışıyor bürokratik felcin ara dolguları çok tanrılı görüstü yapıcıları ne yaptınız arkhont atum alizeler ayrıntıların cinnetiyle yoğunlaşan batakta gündeliğin kiri üstüpüye silin şiirlerinizi çığlıklarınızı törpüleyen metal dünya ne tanrı istiyorsunuz ne patron görüntü yapıcıları kanla geçirdiler ellerine bütün iktidarları kanla alınsın ellerinden çekinmeyin vahşetin estetiğinden vardığımız yerde iki şey kaldı geriye bir intikam bir de affedilmeyen
ALABALIK Alabalık bir metafor, denizler ve balıklar içinde kutsal kitaplara göre ilk yaratılanlar içinde akıntıya karşı yüzen tek balık tekini koruyan tekinsiz ölüme doğru ve ölüme karşı çağlayan çıkan dikine yüzen bir balıkmış yalnızlık! | |
|