Bursaspor karşısında futbolunu konuşturan Nonda, Galatasaray TV'ye verdiği röportajda iddalı açıklamalar yaptı...
Shabani Nonda, Galatasaray TV’ye verdiği röportajda iddialı açıklamalarda bulundu. Devre arasındaki tatilinin çok iyi geçtiğini belirten 20 yaşındaki forvet oyuncusu, “İlk önce Fransa’da birkaç gün geçirdikten sonra ailemin yanına Kongo’ya gittim. Babamın rahatsızlığı devam ettiği için vaktinde dönemedim” dedi.
RİTMİMİ ŞİMDİ BULDUM
Galatasaray’ın bu sezon üç kulvarda da başarılı olacağını belirten Nonda, “UEFA Kupası, Türkiye Kupası ve ligde hedefimiz bu kupaların hepsini kazanmak. Rize maçından sonra yediğim bir şey dokundu. Gastrit oldu midemde ama artık kendime geldim. Ritmimi bulmam için Cevat Hoca’yla çalışmam iyi oldu. Cevat Hoca’yı tanıyanlar bilir; her zaman daha fazla ritim verir” diye konuştu.
GÜLEN TARAF OLACAĞIZ
Sezon başında Türkiye’ye geldiğinde yabancılık çektiğini de vurgulayan Nonda şöyle dedi: “Galatasaray’ı tanıyordum ama Türkiye’deki takımları iyi tanımıyordum. Haftalar geçtikçe Türkiye Ligi’nin iyi olduğunu gördüm. Galatasaray, var olan kaliteli oyuncularıyla ve teknik direktörümüzün bize yansıttığı kazanma hırsıyla mutlu sona ulaşacaktır.” Kongolu futbolcu, Bursaspor maçının önemine de değinerek, Yeşil-Beyazlı rakiplerinin ligdeki durumunu düzeltmek için Galatasaray’dan puan almaya çalışacağını, Cim Bom’un da liderliği bırakmamak için mücadele edeceğini söyleyerek, “Sıkı oynayıp üç puan almamız lazım” dedi.
PARAYI SEVSEM BEŞİKTAŞ'A GİDERDİM
Galatasaray’ın unutulmaz file bekçisi Mondragon, Lig TV’deki röportajında ilginç açıklamalar yaptı. Sarı-Kırmızılı ekipten kopuş hikayesini anlatan Kolombiyalı kaleci, “Ben 1 sene daha sözleşme istedim. Adnan Polat ile Adnan Sezgin “Olmaz” dedi. Para önemli değil. İndirim isteselerdi sorun olmazdı. Para önemli olsaydı, 2001’de Lucescu’yla Beşiktaş’a giderdim. Bunu başkan da Lucescu da Fatih Terim de biliyor. Şu anda taktik yapıyorlar. Galatasaray’da her zaman saygı vardı. Büyük lise takımıydı. Efendi bir kulüp olarak bilinirdi. Bunlar değişti. Böyle şeyler olmazdı. Başkanla, Ali Dürüst’le, Mehmet Cansunla hiç problem yok. Galatasaray’da oynarken büyük takım olduğunu biliyordum ama şimdi dışardan daha iyi biliyorum” dedi. Mondragon, Sarı-Kırmızılı taraftarların kendisine gösterdiği sevgiyi de unutamadığını belirtti.