**$ERK@N** Admin
Mesaj Sayısı : 910 Yaş : 33 Nerden : Bursa Kayıt tarihi : 21/01/08
| Konu: Maradona, İngilizlerden özür diledi Cuma Şub. 01, 2008 12:50 pm | |
| “Eğer geriye gidip tarihi değiştirebilseydim değiştirirdim,” diyen Arjantinli efsanevi futbolcu Diego Maradona “o” gol için 22 yıl sonra ilk kez İngilizlerden özür diledi.
İngiliz bulvar gazetelerinden The Sun’a konuşan Arjantinli efsanevi futbolcu Diego Maradona 22 yıl sonra İngilizlerden “o” gol için özür diledi.
1986 Meksika Dünya Kupası’nda İngiltere’yle çeyrek finalde karşılaşan Arjantin o maçı 2-1 kazanmıştı. Ancak o maçın unutulmayan, özellikle de İngilizlerin hiç unutamadığı bir gol vardı ki, futbol tarihine “Tanrı’nın Eli” diye geçmişti.
Maradona’nın İngiliz kaleci Peter Shilton’ın üzerinden yükselip eliyle attığı gol, Arjantin’i bir üst tura çıkarmıştı. Bu gol, Maradona’nın İngilizler tarafından en çok nefret edilen kişilerden biri olmasına sebep olmuştu.
Ada’da teknik direktör olarak çalışmayı planlayan Maradona, 22 yıl sonra ilk kez İngilizlerden özür diledi. Şimdiye kadar hiç özür dilemeyen efsanevi futbolcu, “biraz kafa, biraz el yardımıyla” atılan bir gol olduğunu iddia ediyordu.
“Tarihte her ne kadar ülkelerimiz arasında savaş olmuşsa da siz İngilizler çok kibar ve nazik insanlarsınız” diyen Maradona İngilizlerin kalbini kazanmaya çalışmakta şu günlerde.
“Eğer geriye gidip tarihi değiştirebilsem, yaparım. Ama gol hala geçerli ve Arjantin dünya şampiyonu oldu ve ben de en iyi futbolcuydum,” diyen Maradona özür dileyerek, “Tarihi değiştiremem. Şimdi bütün yapabileceğim geleceğe bakmaktan ibaret”. | |
|