**$ERK@N** Admin
Mesaj Sayısı : 910 Yaş : 33 Nerden : Bursa Kayıt tarihi : 21/01/08
| Konu: Top 16'da kuralar çekildi Ptsi Şub. 04, 2008 8:55 pm | |
| Efes Pilsen D Grubu'nda Panathinaikos, Siena ve Partizan ile, Fenerbahçe ise E Grubu'nda Rytas, TAU Ceramica ve Aris ile eşleşti.
Euroleague'de TOP 16 kuraları İspanya'nın başkenti Madrid'de çekildi.
İlk turda B Grubu'nu 4. sırada bitiren Efes Pilsen 3. torbadan girdiği kurada, D Grubu'nda Panathinaikos, Siena ve Partizan ile eşleşti.
Bu Gruba seri başı olarak gelen Yunan temsilcisi Panathinaikos, ilk turda Fenerbahçe'nin yer aldığı C Grubu'nu 12 galibiyet - 2 mağlubiyetle lider tamamladı. Fenerbahçe ile oynadığı maçları kazanan Panathinaikos, Euroleague'de geçen sezon şampiyonluğa ulaşmıştı. Euroleague'nin en büyük favorisi olarak gösterilen Yunan ekibinin kadrosunda, Diamantidis, Jasikevicius, Spanoulis, Batiste gibi önemli oyuncular yer alıyor.
Euroleague'de ilk turun sürpriz ismi Montepaschi Siena ise A Grubu'nu CSKA Moskova'nın arkasında ikinci sırada tamamlayarak Top 16'ya kalmıştı. İtalyan temsilcisinde, Terrell Mcintyre ve Litvanyalı Lavrinovic ilk turda takımlarının en başarılı oyuncuları oldular.
İlk turda yine Fenerbahçe ile aynı grupta yer alan Partizan ise, son maçında sarı-lacivertlileri İstanbul'da mağlup ederek ikinci tur vizesi almıştı. Euroleague'de 17.9 sayı ve 8 ribaunt ortalamasıyla oynayan genç pivot Nikola Pekoviç, Sırp ekibinin en büyük kozu.
Öte yandan Efes Pilsen, D Grubu'ndaki ilk maçını İstanbul'da Panathinaikos ile yapacak.
FENERBAHÇE E GRUBU'NDA
İlk turda C Grubu'nu 4. tamamlayan ve 3. torbadan kuraya giren Fenerbahçe Ülker ise, ikinci turda Lietuvos Rytas, TAU Ceramica ve Aris TT Bank ile A Grubu'nda yer aldı.
Gruba 1. torbadan gelen Rytas, Efes Pilsen'in yer aldığı B Grubu'nu lider olarak tamamladı. Litvanya temsilcisi Efes ile oynadığı iki maçı da kaybetmişti. Özellikle içeride oynadığı maçlarda taraftarının desteğiyle başarılı sonuçlar alan Rytas'ta, Hollis Price ve Petravicius takımın en büyük skor gücü olarak göze çarpıyor.
TAU Ceramamica ise A Grubu'nu 9 galibiyet - 5 mağlubiyetle 3. sırada tamamladı. İspanyol ekibi, kadrosunda Zoran Planicic, Tiago Splitter ve Igor Rakovecic gibi önemli silahlara sahip.
İlk turda B Grubu'nu 5. sırada tamamlayarak Top 16'ya kalan Yunan ekibi Aris TT Bank, Efes Pilsen ile oynadığı iki karşılaşmayı da kazanmıştı. Jeremiah Massey ve Bracey Wright Aris'in ikinci tura yükselmesinde önemli rol oynadılar.
Sarı-lacivertliler, gruptaki ilk karşılaşmasını deplasmanda Lietuvos Rytas ile oynayacak.
MAÇLAR 13 ŞUBAT'TA BAŞLIYOR Yapılan kura sonucunda Top 16'ya kalan takımlar 4 gruba bölündüler. İkinci tur maçları 13 Şubat – 20 Mart tarihleri arasında oynanacak. Grup maçları sonunda ilk iki sırayı alan takımlar çeyrek finale yükselecek.
Kupada çeyrek final maçları 1-10 Nisan, Madrid'de yapılacak Final Four maçları ise 2-4 Mayıs tarihlerinde oynanacak.
ÖZERHUN: İLK İKİ MAÇ ÖNEMLİ Efes Pilsen Genel Menajeri Engin Özerhun, Euroleague Top 16'da yer aldıkları D Grubu'nda iddialı olabilmek için, sahalarındaki ilk iki maçı kazanmak zorunda olduklarını söyledi.
Özerhun, son Avrupa Ligi şampiyonu Panathinaikos, İtalyan Montepaschi Siena ve Sırp ekip Partizan ile eşleştiklerini kaydederek, ''Klasik olarak söylemek gerekirse buraya kalan 16 takım da belli bir güce sahip takımlar. Bizim grubumuzda, her grupta olduğu gibi final-four iddiasını taşıyan takımlar var. İlk iki maçımızı kendi sahamızda oynayacağız. Bu karşılaşmaları kazanırsak grupta ilk iki için iddialı oluruz'' dedi.
Engin Özerhun, Real Madrid ile CSKA Moskova'nın başını çektiği F ve G grupların daha zorlu olduğunu da sözlerine ekledi.
KARAKAŞ: ŞANSLI KURA Fenerbahçe Ülker Şube Direktörü Nedim Karakaş da, grubu beklediği gibi bulduğunu belirterek, ''İlk turda grubumuz belli olduğunda, 'Bu grup cehennem grubu olarak değerlendiriliyor, bu gruptan çıkacağız, ikinci turda grup daha kolay olacak demiştim' bu beklentim oldu. İyi bir kura olarak görüyorum'' diye konuştu.
Efes Pilsen ve kendi gruplarının diğer gruplara göre daha iyi olduğunu, kaydeden Nedim Karakaş, ''Birinci torbadan herkesin kesin favori gösterdiği CSK Moskova'nın yerine Lietuvos Rytas'ın dördüncü torbada da Olimpiyakos'un yerine Aris TT Bank'ı istiyorduk, öyle oldu. Gelebileceklerin en iyisi geldi'' şeklinde konuştu.
İlk iki maçı deplasmanda oynayacak olmalarının kendileri için avantaj olduğunu vurgulayan Nedim Karakaş, ''Grupta ilk maçımız deplasmanda Aris TT Bank ile, ikinci maçımız yine deplasmanda TAU Ceramica ile olacak. Deplasmandaki maçları kazanırsak, daha moralli olacağız ve büyük avantaj sağlayacağız, ama kaybetsek de dünyanın sonu olmayacak. Bir tek derdimiz var sakatlıklar ve hastalıklar, umarım kendi sahamızda oynayacağımız maçlarda tam kadro mücadele edebiliriz'' dedi. | |
|